DE 9 VANLIGASTE HÖRHJÄLPMEDLEN

vibio-gallery-3-1500x1500

1. Vibrerande väckarklocka

Väckningen sker genom vibrationer och ljud, beroende på modell även med ljussignaler.

2. Kommunikator

När du börjar höra sämre, men inte ännu behöver hörapparat kan kommunikatorn vara ett bra alternativ. Kommunikatorn fungerar som en samtalsförstärkare både på jobbet, möten, vid kaffebordet och vid tv-tittande. Kan användas med hörlurar, men också med halsslinga om du har en hörapparat. Kommunikatorerna har inbyggd teleslinga och kan således också användas i utrymmen med teleslinga.

Kommunikator från Bellman & Symfon.
bte-apparat

3. Bakom-örat-hörapparat

Kan användas från lindrig till grav hörselskada. Modellerna och färgerna varierar beroende på tillverkare. Beroende på hörselnedsättningen kan man använda en öppen tip, hård eller mjuk öroninsats.

4. Allt i örat hörapparat

Kan användas från lindrig till mellansvår hörselskada. Hörapparaten görs enligt klientens eget öra.

allt-i-orat
891135-Sennheiser-HD300-600x600

5. Tv-hjälpmedel

För tv-tittande finns det flera olika alternativ. Du kan välja hörlurar som fungerar med infraröd stråle eller med blåtand (bluetooth), en kommunikator lämplig för tv-tittande, en platt dyna eller hörlurar eller hörlurar som överför ljudet via radiosignaler. Det finns även många andra möjligheter.

6. Lurförstärkare

Lurförstärkaren kopplas in mellan trådtelefonen och lursladden. Med denna kan du lätt öka volymen i telefonluren.

SErene_puhelinvahvistin
halsslinga-till-mobiltelefonen

7. Halsslinga till mobiltelefonen

Har du hörapparat med t-slinga? Då kan du ha nytta av en halsslinga för din mobiltelefon. Du sätter hörapparaten på t-läge, halsslingar runt halsen  och kopplar halsslingan till telefonen. Då får du mobilens ljud rakt in i hörapparaten. Finns även att få som trådlöst alternativ.

8. Varseblivningssystem/dörrklocka

Koppla brandlarm, babylarm, dörrklocka och telefon till samma system. Om aktivitet sker i någon av dessa vibrerar armbandet du har på dig och meddelar med en symbol vad som pågår hemma. Istället för armband kan man också ha en sändare i fickan eller på bordet.

Blixtmottagare från Bellman & Symfon.
skrivtolkning

9. Skrivtolkning

Rätt till skrivtolk kan ansökas från FPA. Efter att du fått ett skrivtolksbeslut kan du gratis beställa skrivtolk vid behov. Skrivtolkens tjänster kan användas på möten, privata tillställningar, läkarbesök och utlandsresor. Tolken skriver allt som sägs på en bärbar dator och du avläser skärmen. Tolken har tystnadsplikt och sparar inget av det som skrivs.

DE VANLIGASTE HÖRHJÄLPMEDLEN

Ladda ner PDF
Beställ broschyr

Notera att hörapparaterna ej är med på denna flyer