Välkommen till Svenska hörselförbundet i Finland

Aktuellt

Kaffekopp vid datorskärm.

Föreläsning: Vad är en hörselnedsättning?

Av alex | 20/02/2022
8.2.2022 kl. 16-18 ordnas föreläsningen ”Vad är en hörselnedsättning?” på Zoom. Som föreläsare fungerar öronläkare Gustav Nyman och audionom Nancy Lindfors och de föreläser om hörselnedsättningar, audiogram, öronsjukdomar och om hur man blir vän med sina hörapparater. Föreläsningen skrivtolkas. Anmälningar sänds till siw.ostman@horsel.fi senast 26.2.2022.
Teleslinga.

Låna en teleslinga

Av alex | 20/02/2022
Från Svenska hörselförbundet kan föreningar i huvudstadsregionen låna en bärbar teleslinga och en högtalare till era evenemang. Teleslingan är lätt att använda och kommer med tydliga bruksanvisningar. När ni söker teleslingan visar förbundets personal hur teleslingan används. Ta gärna kontakt med oss och fråga mera! En teleslinga är ett system där ljudet från en mikrofon överförs rakt till en hörapparat genom ett elektromagnetiskt fält, för att omgivningens ljud inte skall störa den som lyssnar.
Hörapparat sätts på ett öra.

Föreläsning: När hörapparaterna inte räcker

Av alex | 20/02/2022
31.3.2022 kl. 16-18 ordnas föreläsningen ”När hörapparaterna inte räcker till” på Zoom. Som föreläsare fungerar öronläkare och forskare Maria Jauhiainen som föreläser om kokleaimplantat, CI, kriterier för att få CI och hur det fungerar.  Erfarenhetstalare Lena Riska berättar om aktivering av CI och hur vardagen fungerar. Föreläsningen skrivtolkas. Anmälan till siw.ostman@horsel.fi senast 29.3.2022

Video: Vardagen med hörselnedsättning

Tre av förbundets ungdomar har gjort filmer angående vardagen med hörselnedsättning. Här är Caspers, Emmas och Alexandras film.
Textning till videon fås genom att välja undertexter i balken under videon. Om du ser på videon med pekplatta, finns textningsalternativet ofta uppe i hörnet.

Förbundets styrelse 2020-2022

Förbundsordförande
Mikaela Nylander

Viceordförande
Anita Ismark

Styrelsemedlemmar
Lars Hedman
Bodil Selenius
Stina Fröberg

Suppleanter
Nils-Erik Kloo
Johan Wikström