Buller och Bång-projektet kör igång

I höst är det dags för vårt projekt Buller och Bång att köra igång igen! Buller och Bång är Svenska hörselförbundet rf:s projekt om buller för barn i förskole- och skolåldern.

Projektet startade 2007 och har sedan dess informerat över 1350 barn och 200 lärare i Svenskfinland om hur buller påverkar oss och vår hörsel.

Projektets maskot Hörselhunden Hasse (en människa i hunddräkt) besöker elever och berättar bland annat om örats anatomi, hur hörseln påverkas av buller och diskuterar med klassen vad buller egentligen är.  Projektets mål är att öka förståelse av hörseln och bullerbekämpning hos skolelever och personal i skolan.

Jobbar du med barn i åldern 6-8 år? Eller vet du om en skola som Hasse kunde hälsa på? Läs mer om projektet och beställ ett besök via vår hemsida här: https://horsel.fi/buller-och-bang/

 

Världshälsoorganisationen WHO förutspår att allt fler ungdomar kommer att ha nedsatt hörsel i framtiden på grund av buller. Genom tidiga insatser och förebyggande åtgärder kan vi åstadkomma en förändring i barns syn på hörseln och öka användningen av hörselskydd då det behövs.