Nya hörselrådgivare utbildas i höst

Svenska hörselförbundets nya hörselrådgivarutbildning startar den 10 september 2022. Utbildningen flyttades fram på grund av coronapandemin. Om du redan anmält dig finns du kvar på anmälningslistan. De hörselrådgivare som önskar repetera ett eller flera block är också varmt välkomna med. Anmälningar till ubildningen kan skickas till siw.ostman@horsel.fi fram till 30.07.2022.

Hörselrådgivarnas frivilligarbete har varit en av hörnstenarna i lokalföreningarnas verksamhet sedan år 2001. Hörselrådgivarna hjälper personer som har frågor och utmaningar angående hörapparaten och hörhjälpmedel. Hörselrådgivarna utgör ett viktigt stöd för nydiagnostiserade för att börja använda sin hörapparat och andra beviljade hjälpmedel. Beroende på lokalförening har hörselrådgivarna även aktivt sökt sig till åldringshem och skolor och informerat om hörselskador såsom tinnitus, bullerskador och kokleaimplantat.

Förbundets roll är att ge den fortbildning hörselrådgivarna behöver för att förkovra sig. Lokalföreningarna har sammanlagt cirka 50 hörselrådgivare.

Kontaktuppgifter till hörselrådgivarna får du via föreningarna.