Webbinarium: Stigma kring hörselnedsättning 1.3.2024

För att uppmärksamma den internationella hörseldagen ordnar Svenska hörselförbundet ett avgiftsfritt webbinarium den 1.3. om stigma kring hörselnedsättning. Webbinariet är öppet för alla och hålls på Zoom med skrivtolkning.

Varför är detta viktigt?
Många människor väntar alltför länge med att söka hjälp för nedsatt hörsel. En bakomliggande orsak är det stigma som omger hörselnedsättning och negativa associationer till hörapparater. Forskning visar att obehandlad hörselnedsättning kan leda till bland annat försämrad livskvalitet och ökad risk för demens. Under vårt webbinarium får du nya insikter i hur hörselrehabilitering i rätt tid kan förebygga hälsoproblem – och främja välbefinnande.

Tid: Fredag 1 mars 2024, kl. 08:30-10:00
Plats: Online via Zoom

Anmälan

Anmälningslänk: https://forms.gle/h23MFUP6HYKyff5J9

Eller per e-post till: tina.karkinen@horsel.fi
En Zoom-länk skickas ut till anmälda dagen innan webbinariet.

Sista anmälningsdag: 29.2

Program

08:15 Mötesrummet öppnar

08:30-09:15 Föreläsning: Milijana Malmberg
Stigma relaterat till hörselnedsättning och hörselrehabilitering 

09:15-09:30 Frågor och diskussion

09:30-10:00 Föreläsning: Cecilia Ingves
Min hörselnedsättning

Föreläsare: 

Milijana Malmberg
Arbetar som universitetslektor vid Göteborgs universitet och undervisar främst i audiologisk rehabilitering. Milijana är legitimerad audionom och har arbetat kliniskt inom fördjupad rehabilitering.

Cecilia Ingves
Cecilia, 18, är ensidigt döv och fick en benförankrad hörapparat (BAHA) som 10-åring. Aktiv som sekreterare i föreningen HiA – Hörselskadade i arbetslivet. Cecilia berättar om egna erfarenheter av ensidig dövhet. 

Ladda ner flyer för webbinariet:
Flyer (pdf)
Flyer (png)